blev lagt i kurven

Kurv

KYLLINGEGRYDE MED BUTTERBEANS & GRØNKÅL

Kyllingegryde med grønkål

“Her får du smagen af simremad i et måltid, der kun kræver en times tilberedning, fra du åbner køleskabet, til aftensmaden står på bordet. Kyllingen bliver fantastisk saftig, og alt det grønne i retten er en fremragende undskyldning for at samle ekstra mængder af den syndigt gode sauce op fra tallerkenen. Smid endelige ikke saucen ud, selvom der ikke er mere kylling tilbage. Brug den i stedet i et nyt måltid – hjemme hos os vender vi eksempelvis pasta i saucen dagen efter.” Skriver Emma Martiny i bogen Herlig og ærlig mad. 

 

TIL 4-6 PERSONER

1 kylling (cirka 1500 g)
100 g serranoskinke, anden
røget skinke eller bacon
250 g brun champignon
2 fennikel
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 spsk. smør
3 laurbærblade
½ liter hvidvin
8 stilke grønkål
1 dl fløde
480 g butterbeans
(2 dåser, drænede)
2-4 spsk. citronsaft
Salt & friskkværnet peber

 

Tag kyllingen ud af køleskabet.

 

Skær serranoskinken i grove tern, og kom dem i en stor skål. Rens champignonerne, og skær dem og fenniklerne i grove skiver. Kom det i skålen med skinken. Hak løget fint, riv eller pres hvidløget, og kom det ligeledes i skålen.

 

Del kyllingen i 6 stykker, og kværn godt med salt og peber over. Opvarm smør i en stor, tykbundet gryde, og brun kyllingestykkerne, så skindet bliver sprødt og får en flot farve. Gør det gerne ad flere omgange, så der er nok plads i gryden.

 

Tag stykkerne op af gryden, og tilsæt i stede skinke og grøntsager fra skålen. Lad det svitse, indtil fennikelskiverne og løgene begynder at tage farve. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med laurbærblade, og vend rundt. Hæld hvidvin over, og læg låg på gryden. Lad nu det hele simre i 20 minutter.

 

Skyl grønkålsstilkene, og skær de tørre ender fra. Hæld fløde og butterbeans i gryden, og rør forsigtigt rundt. Kom grønkålen ved, så stilkene ligger i overfladen af saucen, og sæt igen låget på gryden. Lad retten simre i yderligere 5-10 minutter, indtil grønkålen er faldet let sammen,men endnu ikke er blevet helt mørkegrøn.

 

Smag saucen til med en smule citronsaft samt salt og peber, hvis du synes, det mangler, og servér.

Herlig og ærlig mad

 

VIL DU HAVE FLERE LÆKRE OPSKRIFTER FRA KOGEBOGEN HERLIG OG ÆRLIG MAD?

 

 

Du kan læse mere om bogen her
peder.sommer@gmail.com

Author peder.sommer@gmail.com

Flere indlæg af peder.sommer@gmail.com

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbreve